Zarejestruj się | Moje konto   
  Pomoc  
  Kontakt  
 
 
Strona główna » Technologia żywności, produkcja zwierzęca, przemysł spożywczy » Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych Wyszukiwanie zaawansowane
 
   
Wybierz kategorię 
   
 
 
Bonsai
 
 
Grzyby
 
 
Iglaki
 
 
Owady
 
 
Zboża
 
 
  

   
Promocje 
   
 
Akwarium od podstaw

Akwarium od podstaw
Cena brutto: 
7.90 PLN
Stara cena: 15.00

Nowoczesna farmakologia weterynaryjna i terapia

Nowoczesna farmakologia weterynaryjna i terapia
Cena brutto: 
109.90 PLN
Stara cena: 169.00

Podstawy techniki cz. 1 podręcznik

Podstawy techniki cz. 1 podręcznik
Cena brutto: 
8.00 PLN
Stara cena: 15.00

Byliny ozdobne

Byliny ozdobne
Cena brutto: 
39.90 PLN
Stara cena: 49.90

Chirurgia małych zwierząt. Tom 3

Chirurgia małych zwierząt. Tom 3
Cena brutto: 
188.00 PLN
Stara cena: 209.00

 
  
   
Informacje

Nasze konta:

72114020040000320239495364


50102055581111151500300071

W tytule przelewu prosimy
podać numer zamówienia.

 
   
 
 
ID Nazwa Cena brutto
1809 Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych 19.90 PLN

Dostępność:Wysyłka w 24 godziny

Producent: FORMAT-AB

Tytuł

Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych

Autor

pod red. Anny Dzień

Wydawca

FORMAT - AB

Liczba stron

381

Wymiary

145 x 205 mm

Okładka

miękka

 

Chcesz kupić więcej egzemplarzy?

 

Rabaty do 15%!

 

Podręcznik dla szkół kształcących w zawodzie technik agrobiznesu. Dopuszczony do użytku szkolnego, nr w zestawie (dopuszczenia) 78/98.

Rozdziały VII A, B i C zostały zaktualizowane w 2004 roku.

 

Spis treści:

 

I. Produkcja rolnicza jako rodzaj działalności gospodarczej

A. Znaczenie rolnictwa w gospodarce narodowej

B. Podstawowe pojęcia i definicje

C. Cechy produkcji rolniczej

II. Czynniki siedliska

A. Klimatyczne

B. Glebowe

III. Zabiegi agrotechniczne

A. Wybrane zagadnienia z uprawy roli

B. Melioracje

C. Wybrane zagadnienia z nawożenia roślin

D. Wybrane zagadnienia z ochrony roślin

IV. Podstawy zmianowania

A. Pojęcia (terminologia) związane ze zmianowaniem roślin

B. Czynniki zmianowania roślin

C. Przyrodniczo-techniczne podstawy grupowania roślin uprawnych

D. Wartość stanowisk po grupach roślin i ich przydatność pod określone warunki uprawne

E. Typy płodozmianów

F. Układanie płodozmianów

V. Wybrane technologie produkcji roślinnej

A. Rośliny zbożowe

B. Rośliny okopowe

C. Rośliny motylkowe

D. Rośliny pastewne niemotylkowe

E. Rośliny oleiste

F. Użytki zielone

G. Ogrodnictwo

VI. Podstawy żywienia zwierząt

A. Składniki pokarmowe i ich znaczenie dla organizmu zwierząt

B. Charakterystyka pasz stosowanych w żywieniu zwierząt

C. Żywienie zwierząt

VII. Produkcja zwierzęca

A. Chów bydła

B. Chów trzody chlewnej

C. Chów owiec

D. Chów drobiu

VIII. Inne kierunki produkcji w rolnictwie

A. Czynniki wpływające na kierunki produkcji

B. Produkcja alternatywna

IX. Pozyskiwanie surowców żywnościowych

A. Surowce roślinne

B. Surowce zwierzęce

C. Proces pozyskiwania, skupu i obrotu surowcami

tech_zyw



Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    

 
  
 
Wartość:
0
 PLN
Liczba produktów:  0
Przechowalnia
Liczba produktów:  0
   
Nowości 
   

  


   
Informacje

Serwis używa cookies Korzystając z AGROSWIAT wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką ciasteczek dostępną w naszym regulaminie.

 

Kontakt:

tel. 512 223 991

fax. 22 434 60 68

info@agroswiat.pl

 

Oferta podręczników


 



Firmy ogrodnicze, uslugi ogrodnicze, ogrody

Ranking najpopularniejszych firm z branży ogrodniczej. Ogrody, oczka wodne, stawy, projektowanie ogrodów, ogrody zimowe, architekci, pielęgnacja ogrodów, aranżacja wnętrz zielenią. Usługi ogrodnicze. Spis firm ogrodniczych



 
   
 

 |  Strona główna  |  Promocje  |  Nowości  |  O firmie  |  Regulamin  |  Aktualny stan koszyka  |  Pomoc  | 
oprogramowanie
sklepy internetowe
Sklepy internetowe