Atlas anatomii przeżuwaczy
- Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
-
Dostępność:
Nakład wyczerpany
- Autor: R.R. Ashdown, S.W. Barnett, E.A. Baines, S.H. Done
- Wydawca, rok wydania: Elsevier, 2011
- Liczba stron : 262
- Oprawa i wymiary: miękka, 250 x 305 mm
- ISBN: 978-83-7609-267-6
W Atlasie anatomii przeżuwaczy przedstawiono najważniejsze zagadnienia z zakresu anatomii topograficznej bydła i kóz
W Atlasie anatomii przeżuwaczy przedstawiono najważniejsze zagadnienia z zakresu anatomii topograficznej bydła i kóz. Omówiono w nim kolejno: budowę anatomiczną głowy, szyi, kończyny piersiowej, klatki piersiowej, brzucha, kończyny miednicznej, części dalszych kończyn, miednicy oraz pochodnych powłoki wspólnej. Dodatkową wartością tej publikacji są umieszczone na początku każdego rozdziału informacje kliniczne, związane z omawianą okolicą anatomiczną, a także liczne zdjęcia radiologiczne głowy i kończyn. Zastosowane terminy polskie i łacińskie zostały ujednolicone zgodnie z Weterynaryjnym Mianownictwem Anatomicznym. Niniejsza książka jest przeznaczona dla studentów medycyny weterynaryjnej oraz praktykujących lekarzy weterynarii.
Spis treści
1. Głowa
2. Szyja
3. Kończyna piersiowa
4. Klatka piersiowa
5. Brzuch
6. Kończyna miedniczna
7. Stopa
8. Miednica
9. Wymię, moszna i prącie
10. Anatomia radiograficzna głowy, ręki i stopy
Tytuł |
Atlas anatomii przeżuwaczy |
Autor |
R.R. Ashdown, S.W. Barnett, E.A. Baines, S.H. Done wyd. I polskie, red. N. Pospieszny |
Wydawca |
Elsevier Urban & Partner Sp. z o.o. |
Rok wydania |
2011 |
Liczba stron |
262 |
Wymiary |
250 x 305 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
978-83-7609-267-6 |