Badanie towarów spożywczych
- Wydawnictwo: PWN
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: praca zbiorowa
- Wydawca, rok wydania: PWN, 2019
- Liczba stron : 414
- Oprawa i wymiary: miękka, 160 x 235 mm
- ISBN: 978-83-01-20047-3
- egz.
- 70,90 zł
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
-mięso, podroby i przetwory, -drób, jaja i przetwory, -tłuszcze roślinne i zwierzęce -warzywa i owoce czy -przetwory zbożowe. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.