Biotechnologia żywności
- Wydawnictwo: WNT
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Włodzimierz Bednarski, Arnold Reps
- Wydawca, rok wydania: WNT, 2022, wydanie drugie
- Liczba stron : 498
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
- ISBN: 978-83-01-19362-1
- egz.
- 87,90 zł
W syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.
Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.
W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.
Podręcznik Biotechnologia żywności jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.