Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin
- Wydawnictwo: Pascal
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Kaja Nowakowska, Małgorzata Ruszkowska
- Wydawca, rok wydania: Pascal, 2018
- Liczba stron : 336
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
- ISBN: 978-83-8103-162-2
- egz.
- 44,00 zł
Trzeba być szaleńcem, żeby jeść to, co zerwie się na łące lub w lesie? Wcale nie! Wystarczy chęć odkrywania nowych smaków, korzystanie z rad popartych wiedzą i odrobina kulinarnej fantazji.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie znaleźć, zbierać i przyrządzić to, co rośnie wokół nas. Wcale nie musisz mieszkać na wsi, żeby zostać zbieraczem dzikich roślin. Dowiedz się, jak w wielkim mieście zdobyć rośliny wolne od zanieczyszczeń. Poznaj dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.
Wiedza tajemna? Szamańskie zwyczaje? Magiczne praktyki? Oczywiście, ale poparte naukową wiedzą!