Gluten na widelcu
- Wydawnictwo: Galaktyka
-
Dostępność:
Wysyłka w 12 godzin
- Autor: Peter H.R. Green, Rory Jones
- Wydawca, rok wydania: Galaktyka, 2016
- Liczba stron : 344
- Oprawa i wymiary: miękka, 160 x 240 mm
- ISBN: 978-83-7579-551-6
- egz.
- 35,90 zł
Książka przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem i wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz Rory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.
Książka Gluten na widelcu :
• przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
• wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
• odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
• podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.
Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.