Hotelarstwo podstawowe wiadomości
- Wydawnictwo: PWE
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk
- Wydawca, rok wydania: PWE, 2015 wydanie drugie
- Liczba stron : 344
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
- ISBN: 978-83-208-2183-3
- egz.
- 61,90 zł
Najważniejsze zagadnienia dotyczące hotelarstwa w Polsce, historia, organizacje, charakterystyka podstawowych obiektów bazy noclegowej
Hotelarstwo jest jedną z najbardziej dochodowych gałęzi przemysłu turystycznego. Z każdym rokiem można zauważyć coraz bardziej dynamiczny rozwój tej dziedziny aktywności gospodarczej, związany nie tylko z rosnącą mobilnością społeczeństwa, ale także z postępem w tworzeniu nowoczesnych technologii. W takich warunkach rosną również oczekiwania osób korzystających z najróżniejszych rodzajów bazy noclegowej. W związku z tym każdy obiekt hotelowy musi mieć odpowiednie przygotowanie poparte dogłębną wiedzą o gałęzi gospodarczej, w której działa, oraz podjąć się realizacji wielu wyzwań, aby sprostać oczekiwaniom klientów i utrzymać się na bardzo konkurencyjnym rynku.
W książce Autorzy, korzystając z własnej pracy naukowej oraz dorobku i doświadczeń wielu osób związanych z hotelarstwem, w uporządkowany sposób przedstawili najważniejsze zagadnienia dotyczące tej tematyki w Polsce, takich jak:
historia hotelarstwa w Polsce i na świecie;
organizacje i stowarzyszenia hotelarskie;
charakterystyka podstawowych obiektów bazy noclegowej;
analiza usługi hotelarskiej;
struktura funkcjonalno-organizacyjna hotelarstwa;
trendy w rozwoju usług hotelarskich w XXI w.
Książka jest przeznaczona przede wszystkim dla praktyków i teoretyków związanych z turystyką, zwłaszcza hotelarstwem.
W książce Autorzy, korzystając z własnej pracy naukowej oraz dorobku i doświadczeń wielu osób związanych z hotelarstwem, w uporządkowany sposób przedstawili najważniejsze zagadnienia dotyczące tej tematyki w Polsce, takich jak:
historia hotelarstwa w Polsce i na świecie;
organizacje i stowarzyszenia hotelarskie;
charakterystyka podstawowych obiektów bazy noclegowej;
analiza usługi hotelarskiej;
struktura funkcjonalno-organizacyjna hotelarstwa;
trendy w rozwoju usług hotelarskich w XXI w.
Książka jest przeznaczona przede wszystkim dla praktyków i teoretyków związanych z turystyką, zwłaszcza hotelarstwem.