Jeść i być szczupłym
- Wydawnictwo: PWRiL
-
Dostępność:
Nakład wyczerpany
- Autor: J.Lamy, Ch.Zacker
- Wydawca, rok wydania: 1997
- Liczba stron : 205
- Oprawa i wymiary: twarda, 165 x 240 mm
- ISBN: 83-09-01711-1
Jak przyrządzać posiłki, aby były zdrowe? Jak schudnąć bez stosowania głodówki? Jakie środki spożywcze wpływają na poprawę kondycji? Jaka żywność jest szczególnie wysokokaloryczna?
Nadwaga jest poważnym problemem. Na pewno stosowaliśmy już rozmaite cudowne diety, w wyniku których traciliśmy wprawdzie kilka kilogramów, lecz stosunkowo szybko odzyskiwaliśmy je z powrotem. Tym razem będzie jednak zupełnie inaczej. Jeśli uważnie przeczytamy tę książkę, zastosujemy się do zawartych w niej rad i uzbroimy się w cierpliwość, to schudniemy w „zdrowy sposób” i zachowamy szczupłą sylwetkę.
W książce tej znajdziemy odpowiedzi na wiele ważnych pytań, dotyczących zdrowego odżywiania.
Między innymi dowiemy się:
Kiedy powinniśmy schudnąć?
W jaki sposób określa się optymalną, indywidualną masę ciała?
W jaki sposób organizm wykorzystuje pokarm?
Jaka żywność jest szczególnie wysokokaloryczna?
Jak schudnąć bez stosowania głodówki?
Jak ograniczyć dostarczanie organizmowi tłuszczów i węglowodanów?
Jakie środki spożywcze wpływają na poprawę kondycji?
Jak przyrządzać posiłki, aby były zdrowe?