Katalog Firm Drobiarskich
- Wydawnictwo: Pro Agricola
-
Dostępność:
Wysyłka w 12 godzin
- Autor: praca zbiorowa
- Wydawca, rok wydania: Pro Agricola, 2020, V edycja
- Liczba stron : 406
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 240 mm
- ISBN: 1898-5424
- egz.
- 69,90 zł
Katalog zawiera pełną informację o rynku drobiarskim w Polsce. informacje dotyczące z branży: jaja wylęgowe i pisklęta, wyposażenie, agrobudownictwo, pasze, urządzenia do przygotowywania i przechowywania pasz, ściółka, higiena, weterynaria, surowce drobiarskie, ubój, opakowania, transport, utylizacja, ocena jakości, energia, nisze drobiarskie
Najnowsza edycja Katalogu Firm Drobiarskich zawiera pełną informację o rynku drobiarskim w Polsce. Zbiera podstawowe informacje dotyczące działalności ponad 1300 firm z branży: jaja wylęgowe i pisklęta, wyposażenie, agrobudownictwo, pasze, urządzenia do przygotowywania i przechowywania pasz, ściółka, higiena, weterynaria, surowce drobiarskie, ubój, opakowania, transport, utylizacja, ocena jakości, energia, nisze drobiarskie.
Oprócz podstawowych danych teleadresowych czytelnik znajdzie w nim pełny asortyment firmy, skalę produkcji, obroty, dodatkowe warunki sprzedaży.
Spis treści:
Zrzeszenia Drobiarskie i Placówki Badawcze
Oznaczenia ikonek opisujących asortyment firm
Część katalogowa - alfabetyczna wg nazw firm
Część indeksowa:
Indeks alfabetyczny pełnych i skróconych nazw firm
Indeks firm wg asortymentu
- jaja wylęgowe kurze brojlerowskie
- jaja wylęgowe kurze nieśne
- jaja wylęgowe kurze ogólnoużytkowe
- jaja wylęgowe indycze
- jaja wylęgowe gęsie
- jaja wylęgowe kacze
- pisklęta kurze brojlerowskie
- pisklęta kurze nieśne
- pisklęta kurze ogólnoużytkowe
- pisklęta indycze
- pisklęta gęsie
- pisklęta kacze
- jaja, pisklęta i drób odchowany: perliczki, przepiórki, bażanty, ozdobne
- zestawy rodzicielskie
- odchów drobiu
- wyposażenie ferm
- agrobudownictwo
- pasze
- urządzenia do rozładunku, przygotowywania i przechowywania pasz
- ściółka
- higiena ferm
- weterynaria – leki i preparaty weterynaryjne, lecznice, laboratoria, wyposażenie laboratorium i odczynniki
- ocena jakości paszy, wody, produktów pochodzenia zwierzęcego
- produkcja surowców drobiarskich – jaja konsumpcyjne, produkcja kurcząt brojlerów, produkcja indyków, gęsi, kaczki, inne
- ubój i przetwórstwo drobiu
- opakowania do transportu i przechowywania surowców drobiarskich i pasz
- systemy znakowania surowców drobiarskich i etykietowania opakowań
- transport pasz i surowców drobiarskich
- odbiór i utylizacja produktów zwierzęcych i poubojowych
- źródła energii
- nisze drobiarskie
- wagi
- maszyny i urządzenia do uboju, rozbioru i przetwórstwa mięsa
- maszyny i urządzenia rolnicze
- inne