Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
- Wydawnictwo: DIFIN
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Joanna Smoluk-Sikorska
- Wydawca, rok wydania: DIFIN, 2021
- Liczba stron : 136
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
- ISBN: 978-83-66491-85-4
- egz.
- 46,00 zł
Spis treści:
Wstęp
Rozdział 1. Rolnictwo ekologiczne i rynek jego produktów w Polsce
Rozdział 2. Związki przetwórstwa żywności ekologicznej z rynkiem
2.1. Stan przetwórstwa ekożywności w Polsce
2.2. Charakterystyka badanych przetwórni ekożywności
2.3. Główne źródła zaopatrzenia
2.4. Kanały sprzedaży żywności ekologicznej
Rozdział 3. Handel detaliczny żywnością ekologiczną
3.1. Kanały dystrybucji żywności ekologicznej
3.2. Oferta asortymentowa sklepów specjalistycznych
3.3. Źródła zaopatrzenia sklepów z żywnością ekologiczną
3.4. Instrumenty polityki cenowej
Rozdział 4. Zachowania konsumpcyjne na rynku żywności ekologicznej
4.1. Podstawowe wyróżniki konsumentów żywności ekologicznej
4.2. Motywy zakupu żywności ekologicznej
4.3. Decyzje zakupowe konsumentów
4.4. Bariery konsumpcji ekożywności
Zakończenie
Literatura