Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
- Wydawnictwo: Multico
-
Dostępność:
Wysyłka w 12 godzin
- Autor: Binder Egon
- Wydawca, rok wydania: Multico, 2006
- Liczba stron : 120
- Oprawa i wymiary: miękka, 130 x 190 mm
- ISBN: 83-7073-441-3
- egz.
- 21,50 zł
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb to książka opisująca wszystko co należy wiedzieć, żeby samemu przyrządzić wędzony przysmak.
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym.
Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia.
Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy.
Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy.
Tytuł |
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb |
Autor |
Egon Binder |
Wydawca |
Multico |
Rok wydania |
2006 |
Liczba stron |
120 |
Wymiary |
130x190mm |
Okładka |
twarda |
ISBN |
83-7073-441-3 |