Produkcja pieczarki na podłożu fazy III
- Wydawnictwo: PWRiL
-
Dostępność:
Wysyłka w 12 godzin
- Autor: Nikodem Sakson
- Wydawca, rok wydania: PWRiL, 2008
- Liczba stron : 180
- Oprawa i wymiary: miękka, 150 x 210 mm
- ISBN: 978-83-09-01031-9
- egz.
- 33,00 zł
W treści:
1. Przemiany w technologii produkcji pieczarki 13
2. Proces uprzemysławiania uprawy pieczarki 15
3. Produkcja pieczarki to produkcja żywności 18
4. Rynki i ich oczekiwania jakościowe 30
5. Systemy uprawy 38
6. Przejście z fazy II do III 41
7. Warunki techniczne produkcji pieczarki 52
8. Surowce i zasady ich doboru 63
9. Programowanie uprawy 77
10. Uprawa 79
11. Zbiór i przygotowanie do sprzedaży 142
12. Ocena uzyskanych wyników 159
13. Podstawowe choroby i szkodniki oraz ich związek z warunkami uprawy 160
14. Przygotowanie pieczarkarni do nowej uprawy 178
15. Zalecenia chemicznej ochrony pieczarki na lata 2008,2009 179
Tytuł |
Produkcja pieczarki na podłożu fazy III |
Autor |
Nikodem Sakson |
Wydawca |
PWRiL |
Rok wydania |
2008 |
Liczba stron |
180 |
Wymiary |
150 x 210mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
978-83-09-01031-9 |