Dieta kontra rak. Żywienie w chorobie nowotworowej
- Wydawnictwo: PZWL
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Anna Rogulska
- Wydawca, rok wydania: PZWL, 2021
- Liczba stron : 254
- Oprawa i wymiary: miękka, 125 x 195 mm
- ISBN: 978-83-200-5219-0
- egz.
- 67,90 zł
Zawiera najistotniejsze zalecenia dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie. Przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które staną się inspiracją do codziennego przygotowywania zbilansowanych posiłków.
Ten oto niewielki poradnik zawierający najistotniejsze zalecenia i wskazówki dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie (z uwzględnieniem leczenia chirurgicznego, chemio- i radioterapii). Znajdziecie w nim przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które staną się inspiracją do codziennego przygotowywania zbilansowanych posiłków. Zachęcamy do zmieniania przepisów według własnego uznania i dodawania do potraw ulubionych składników chorego.
Jeśli Twoja mama, tata, może siostra albo przyjaciółka walczy z chorobą, możesz pomóc i wspierać bliską Ci osobę, przygotowując każdego dnia zdrowe i pyszne posiłki. Znajdziesz tu potrzebną wiedzę na temat takich dolegliwości, jak brak apetytu, zaparcia, wymioty czy biegunka, które towarzyszą każdego dnia choremu onkologicznie. Pomoże Ci to zrozumieć cierpienie bliskiej Ci osoby i da wskazówki, jak odpowiednia dieta może łagodzić i minimalizować te przykre przypadłości.