Żywienie Wpływ na zdrowie człowieka
- Wydawnictwo: PZWL
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Simon Langley-Evans
- Wydawca, rok wydania: PZWL, 2014
- Liczba stron : 280
- Oprawa i wymiary: miękka, 205 x 285 mm
- ISBN: 978-83-200-4151-4
- egz.
- 149,90 zł
W zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia.
Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka.
W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi.
Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.