Produkcja zwierzęca część 2
- Wydawnictwo: Rea
-
Dostępność:
Nakład wyczerpany
- Autor: praca zbiorowa
- Wydawca, rok wydania: REA, WSiP 2014
- Liczba stron : 368
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
- ISBN: 978-83-02-14102-7
W 2 części podręcznika Produkcja zwierzęca opisano metody chowu i hodowli bydła, chowu owiec, kóz, trzody chlewnej, koni, produkcję drobiarską
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.
W 2 części podręcznika podano informacje dotyczące technologicznych podstaw
- chowu i hodowli bydła;
- chowu owiec, kóz, trzody chlewnej, koni;
- produkcji drobiarskiej.
Tytuł |
Produkcja zwierzęca część 2 |
Autor |
Barbara Biesiada-Drzazga, Bronisław Jeleń, Elżbieta Krzęcio, Krzysztof Młynek, Roman Niedziółka |
Wydawca |
Rea |
Rok wydania |
Wydanie 2014 WSiP |
Liczba stron |
368 |
Wymiary |
165 x 235 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
978-83-02-14102-7 |