Atlas dzikich kwiatów - kulinarne i lecznicze wykorzystanie kwiatów
- Wydawnictwo: SBM
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Małgorzata Mederska
- Wydawca, rok wydania: SBM, 2023
- Liczba stron : 192
- Oprawa i wymiary: twarda, 170 x 245 mm
- ISBN: 978-83-8222-749-9
- egz.
- 39,90 zł
W książce zamieszczono fotografie 120 dzikich kwiatów oraz opisy ich występowania, cech, a przede wszystkim ich zastosowanie lecznicze i kulinarne.
Jadalne kwiaty mogą stać się nie tylko piękną i pachnącą dekoracją codziennych potraw, ale również zainspirować do poszukiwania nowych przepisów kulinarnych, z których potrawy dobroczynnie wpłyną na nasze zdrowie. W książce zamieszczono fotografie 120 dzikich kwiatów oraz opisy ich występowania, cech, a przede wszystkim ich zastosowanie lecznicze i kulinarne. W atlasie uwzględniono zarówno rośliny popularne, które możemy zebrać na każdej łące, jak i te mniej znane, wykazujące szczególne wartości.