Atlas dzikich roślin jadalnych
- Wydawnictwo: SBM
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Monika Fijołek
- Wydawca, rok wydania: SBM, 2022, dodruk
- Liczba stron : 192
- Oprawa i wymiary: twarda, 175 x 250 mm
- ISBN: 978-83-8222-614-0
- egz.
- 40,00 zł
Atlas zawiera wiele przydatnych informacji na temat występowania poszczególnych gatunków jadalnych roślin i sposobów ich wykorzystania w kuchni wraz z konkretnymi przepisami.
Dzikie rośliny w kuchni? Tak, bo to niezwykle tanie i smaczne rozwiązanie, a nade wszystko zdrowy sposób na codzienne posiłki. Babka, brzoza, ruta, skrzyp i szczaw to dostępne na wyciągnięcie ręki dziko rosnące rośliny zawierające niezwykłe bogactwo cennych składników pokarmowych. Prezentowany atlas zawiera wiele przydatnych informacji na temat występowania poszczególnych gatunków i sposobów ich wykorzystania w kuchni wraz z konkretnymi przepisami.