Domowy wyrób serów

  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Ricki Carroll
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2020, wydanie 9 - dodruk
  • Liczba stron : 272
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
  • ISBN: 978-83-8151-845-1
  • egz.
  • 52,00 zł

Książka zawiera prawie 100 przepisów na sery i 60 przepisów na potrawy z serem w roli głównej. Znajdziesz w niej również wskazówki i receptury wypróbowane przez miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki.

Prawie 100 przepisów na sery i 60 przepisów na dania z serem w roli głównej

Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.

Książka zawiera prawie 100 przepisów na sery i 60 przepisów na potrawy z serem w roli głównej. Znajdziesz w niej również wskazówki i receptury wypróbowane przez miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.

„W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.” San Francisco Examiner