Miód w kuchni

  • Wydawnictwo: PWRiL
  • Dostępność: Nakład wyczerpany
  • Autor: Leszek Rum
  • Wydawca, rok wydania: PWRiL, 1999
  • Liczba stron : 144
  • Oprawa i wymiary: miękka, 195 x 125 mm
  • ISBN: 83-09-01712-X

Wykorzystanie miodu w kuchni, jego przydatność jako dodatku do potraw.

OSTATNIE EGZEMPLARZE  - KSIĄŻKI MAJĄ ZNISZCZONE OKŁADKI

Każdy zna właściwości lecznicze miodu, bo przecież przeziębieni natychmiast sięgamy po herbatę z miodem. Ten sam miód dodany do potraw wzbogaca, a nawet zmienia ich smak i to nie tylko pierników, ale również innych wypieków, mięsa, ryb, warzyw, owoców i alkoholi. Można się o tym przekonać, przygotowując smakołyki według podanych w tej książce przepisów.

Spis treści

Od autora

Ciasta

Potrawy jednodaniowe

Potrawy z ryb

Drób

Mięsa duszone i zapiekane

Sałatki i sosy

Desery

Napoje alkoholowe

Rodzaj e miodów

Spis potraw

 

Tytuł

Miód w kuchni

Autor

Leszek Rum

Wydawca

PWRiL

Rok wydania

1999

Liczba stron

144

Wymiary

195 x 125 mm

Okładka

miękka

ISBN

83-09-01712-X