Miód w kuchni
- Wydawnictwo: PWRiL
-
Dostępność:
Nakład wyczerpany
- Autor: Leszek Rum
- Wydawca, rok wydania: PWRiL, 1999
- Liczba stron : 144
- Oprawa i wymiary: miękka, 195 x 125 mm
- ISBN: 83-09-01712-X
Wykorzystanie miodu w kuchni, jego przydatność jako dodatku do potraw.
OSTATNIE EGZEMPLARZE - KSIĄŻKI MAJĄ ZNISZCZONE OKŁADKI
Każdy zna właściwości lecznicze miodu, bo przecież przeziębieni natychmiast sięgamy po herbatę z miodem. Ten sam miód dodany do potraw wzbogaca, a nawet zmienia ich smak i to nie tylko pierników, ale również innych wypieków, mięsa, ryb, warzyw, owoców i alkoholi. Można się o tym przekonać, przygotowując smakołyki według podanych w tej książce przepisów.
Spis treści
Od autora
Ciasta
Potrawy jednodaniowe
Potrawy z ryb
Drób
Mięsa duszone i zapiekane
Sałatki i sosy
Desery
Napoje alkoholowe
Rodzaj e miodów
Spis potraw
Tytuł |
Miód w kuchni |
Autor |
Leszek Rum |
Wydawca |
PWRiL |
Rok wydania |
1999 |
Liczba stron |
144 |
Wymiary |
195 x 125 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
83-09-01712-X |