Miody pod lupą

  • Wydawnictwo: BEE & HONEY
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Marta Burzyńska
  • Wydawca, rok wydania: Bee & Honey, 2024
  • Liczba stron : 149
  • Oprawa i wymiary: twarda, 210 x 285 mm
  • ISBN: 978-83-968814-1-0
  • szt.
  • 69,90 zł

Miód jest głównym, najbardziej cenionym i najpopularniejszym produktem pszczelim. W zależności od terminu zbioru, a tym samym pożytku, z jakiego korzystają pszczoły, można pozyskać miody odmianowe. Różnią się nie tylko składem, ale i właściwościami zdrowotnymi i walorami smakowymi.

Z książki dowiesz się, jaki jest skład chemiczny miodu i jak poszczególne jego składniki wpływają na nasz organizm oraz w jakich dolegliwościach sprawdzą się poszczególne rodzaje patoki. Poznasz też wymogi prawne, jakie musi spełniać ten produkt. Ponadto książka zawiera unikalne fotografie pyłków kwiatowych wykonane w dużym powiększeniu.