Odroczony rozrost Technologia w piekarni
- Wydawnictwo: PWN
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: red. Hans Huber
- Wydawca, rok wydania: PWN, 2014
- Liczba stron : 172
- Oprawa i wymiary: miękka, 155 x 245 mm
- ISBN: 978-83-01-18003-4
- egz.
- 84,90 zł
Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia. Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?
Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:
- technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;
- procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.
W książce znaleźć można:
- podstawy teoretyczne,
- przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń,
- cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów,
- porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu,
- sklep firmowy – od czego zacząć?
Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!