Pięć Przemian na polskim stole Zdrowie, energia, długowieczność
- Wydawnictwo: Vital
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Katarzyna Maria Puchacz
- Wydawca, rok wydania: Vital, 2014
- Liczba stron : 176
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 240 mm
- ISBN: 978-83-64278-57-0
- egz.
- 27,90 zł
Dzięki tej książce poznasz zasady odżywiania według Pięciu Przemian i proste przepisy na smaczne potrawy
Tradycja Pięciu Przemian wywodzi się z Chin. Obecnie cieszy się ogromną popularnością i ma miliony wielbicieli na całym świecie. Jej zasady odżywiania są ściśle związane z wewnętrznym zegarem biologicznym i przepływem energii przez poszczególne narządy naszego ciała w cyklu dobowym. Sposób przyrządzania posiłków według tej tradycji jest źródłem harmonii, równowagi wewnętrznej i gwarancją dobrego zdrowia.
Dzięki tej książce poznasz zasady odżywiania według Pięciu Przemian i proste przepisy na smaczne potrawy. Przygotowując posiłki ważne jest, abyś zachował odpowiednią kolejność dodawanych składników. Dieta ta często jest stosowana aby pozbyć się różnego rodzaju dolegliwości. W takim przypadku należy pamiętać o zakończeniu potrawy produktem należącym do tej przemiany, w której znajduje się narząd, który chcesz wzmocnić czy uzdrowić. Na przykład, jeśli cierpisz na nadkwasotę zakończ na Ziemi, ponieważ dolegliwość dotyczy żołądka, a jest on jej przyporządkowany. Na końcu książki znajdziesz precyzyjne tabele, dzięki którym dopasujesz konkretne produkty do danej przemiany.
Jeśli do potrawy wykorzystasz składniki z każdego żywiołu, to będzie ona mocniejsza energetycznie i zgodna z zasadą przepływu energii. Dzięki temu nie tylko odżywisz swoje ciało, ale dodasz energii organom, które wymagają wsparcia. Najlepiej stosować produkty, które rosną w naszej szerokości geograficznej. Natura wie jakiego energetycznie pokarmu potrzebujemy, aby zbytnio nie wychładzać czy rozgrzewać organizmu.
Przemiany dla zdrowia.
Dzięki tej książce poznasz zasady odżywiania według Pięciu Przemian i proste przepisy na smaczne potrawy. Przygotowując posiłki ważne jest, abyś zachował odpowiednią kolejność dodawanych składników. Dieta ta często jest stosowana aby pozbyć się różnego rodzaju dolegliwości. W takim przypadku należy pamiętać o zakończeniu potrawy produktem należącym do tej przemiany, w której znajduje się narząd, który chcesz wzmocnić czy uzdrowić. Na przykład, jeśli cierpisz na nadkwasotę zakończ na Ziemi, ponieważ dolegliwość dotyczy żołądka, a jest on jej przyporządkowany. Na końcu książki znajdziesz precyzyjne tabele, dzięki którym dopasujesz konkretne produkty do danej przemiany.
Jeśli do potrawy wykorzystasz składniki z każdego żywiołu, to będzie ona mocniejsza energetycznie i zgodna z zasadą przepływu energii. Dzięki temu nie tylko odżywisz swoje ciało, ale dodasz energii organom, które wymagają wsparcia. Najlepiej stosować produkty, które rosną w naszej szerokości geograficznej. Natura wie jakiego energetycznie pokarmu potrzebujemy, aby zbytnio nie wychładzać czy rozgrzewać organizmu.
Przemiany dla zdrowia.