Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego
- Wydawnictwo: SGGW
-
Dostępność:
Nakład wyczerpany
- Autor: Bilska Beata, Grzesińska Wiesława, Tomaszewska Marzena
- Wydawca, rok wydania: SGGW, 2011
- Liczba stron : 104
- Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
- ISBN: 978-83-7583-329-4
Podstawowe zagadnia w projektowaniu technologicznym zakładów spożywczych, w taki sposób, aby możliwe było wykonanie podstawowych prac projektowych.
Zadaniem publikacji jest przybliżenie podstawowych zagadnień niezbędnych w projektowaniu technologicznym zakładów spożywczych, w taki sposób, aby możliwe było wykonanie podstawowych prac projektowych. Kolejność rozdziałów odpowiada kolejności wykonywania poszczególnych czynności związanych z realizacją procesu technologicznego.
SPIS TREŚCI
Wstęp 5
I. Założenia projektowe 7
II. Schematy blokowe procesu technologicznego 12
III. Bilans materiałowy 18
IV. Dział magazynowy 22
V. Zasada doboru urządzeń i maszyn w zakładach przemysłu spożywczego oraz metoda szacowania powierzchni pomieszczeń produkcyjnych i ekspedycyjnych 30
V.1. Dział produkcyjny 30
V.2. Dział ekspedycyjny 38
VI. Obliczanie powierzchni pomieszczeń socjalnych 42
VII. Układ funkcjonalny zakładu 49
VIII. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część I) 57
IX. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część II) 69
X. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część III) 78
XI. Opracowywanie wytycznych dla branży wentylacyjnej – obliczanie zysków ciepła i wilgoci 89
XII. Oświetlenie w zakładach przetwórstwa spożywczego 98
Literatura 101
Tytuł |
Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego Wybrane zagadnienia |
Autor |
Bilska Beata, Grzesińska Wiesława, Tomaszewska Marzena |
Wydawca |
SGGW |
Rok wydania |
2011 |
Liczba stron |
104 |
Wymiary |
170 x 240 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
978-83-7583-329-4 |