Prowadzenie produkcji zwierzęcej część 2
- Wydawnictwo: WSiP
-
Dostępność:
Towar chwilowo niedostępny
- Autor: Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha
- Wydawca, rok wydania: WSiP, 2017
- Liczba stron : 240
- Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
- ISBN: 978-83-02-16777-5
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik część druga, technik agrobiznesu i rolnik dotyczy hodowli trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną – zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.