Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: praca zbiorowa
- Wydawca, rok wydania: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, 2012
- Liczba stron : 131
- Oprawa i wymiary: miękka, 175 x 240 mm
- ISBN: 978-83-7259-204-0
- egz.
- 87,00 zł
Aspekty zdrowotnego bezpieczeństwa żywności, skupiając się na zagrożeniach, jakie niosą ze sobą jej zanieczyszczenia, wprowadzane substancje dodatkowe oraz surowce genetycznie modyfikowane.
W opracowaniu przeanalizowano zasadnicze aspekty zdrowotnego bezpieczeństwa żywności, skupiając się na zagrożeniach, jakie niosą ze sobą jej zanieczyszczenia, wprowadzane substancje dodatkowe oraz surowce genetycznie modyfikowane. Uwzględniono również często występujące obecnie alergie pokarmowe. Całość problematyki powiązano z ogólną charakterystyką nadzoru nad bezpieczeństwem żywności. Omówiono systemy prowadzące do zapewnienia i podniesienia tego bezpieczeństwa oraz zintegrowany system zarządzania jakością. Przedstawiono także najważniejsze regulacje prawne dotyczące tych zagadnień w ustawodawstwie unijnym i krajowym.
Tytuł |
Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności |
Autor |
Mariola Andrejko, Ewa Czarniecka-Skubina, Dariusz Andrejko, Franciszek Kluza, Kazimierz Zawiślak, Andrzej Głuszak, Mariusz Pacek |
Wydawca |
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie |
Rok wydania |
2012 |
Liczba stron |
131 |
Wymiary |
175 x 240 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
978-83-7259-204-0 |