Zanieczyszczenia żywności
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: D. Andrejko, M. Andrejko
- Wydawca, rok wydania: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, 2009
- Liczba stron : 94
- Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
- ISBN: 978-83-7259-179-1
- egz.
- 37,90 zł
Najważniejsze zagadnienia związane z zanieczyszczeniem żywności, naturalne szkodliwe związki, zanieczyszczenia chemiczne i mikrobiologiczne.
W skrypcie przedstawiono najważniejsze zagadnienia związane z zanieczyszczeniem żywności. Omówiono w nim m.in. naturalne szkodliwe związki, zanieczyszczenia chemiczne i mikrobiologiczne. Dużo miejsca poświęcono modyfikacjom genetycznym oraz napromieniowaniu żywności. Uwzględniono najnowsze ustalenia FAO, WHO i Komisji Europejskiej dotyczące znajdujących się w produktach spożywczych substancji potencjalnie niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów.
Tytuł |
Zanieczyszczenia żywności. Źródła i oddziaływanie na organizm człowieka |
Autor |
D. Andrejko, M. Andrejko |
Wydawca |
UP Lublin |
Rok wydania |
2009 |
Liczba stron |
94 |
Wymiary |
170 x 240 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
978-83-7259-179-1 |