Hodowla zwierząt

Zdrowie świń w praktyce

Zdrowie świń w praktyce

Program ochrony zdrowia trzody chlewnej postępowanie krok po kroku w profilaktyce chorób świń. Zdjęcia oraz komentarze specjalistów ułatwią zaplanowanie i prowadzenie profilaktyki oraz leczenie stada. ...

50,00 zł
Tuczarnie na medal

Tuczarnie na medal

praktyczny poradnik, który pomoże zaplanować budowę nowej lub modernizację starej chlewni...

31,50 zł
Profesjonalna pielęgnacja racic

Profesjonalna pielęgnacja racic

W wydaniu tym znajdziecie szczegółowe informacje dotyczące prawi­dłowej korekcji racic. A także na temat rozpoznawa­nia, leczenia i zapobiegania najważniejszym chorobom racic. Prezentujemy tutaj międzynarodowe doświad­czenia w tym zakresie. Liczne zdjęcia i ryciny znacznie ułatwią praktyczne wykorzystanie informacji...

Odchów prosiąt

Odchów prosiąt

Poradnik dla wszystkich, którzy chcą poprawić wyniki swoich stad lub zamierzają zainwestować w produkcję prosiąt....

31,50 zł
Ochrona zdrowia świń

Ochrona zdrowia świń

Książka „Ochrona zdrowia świń" jest istotnie rozszerzoną, uaktualnioną oraz poprawioną wersją wydanego w roku 2002 podręcznika „Choroby świń". Książka przeznaczona jest prze­de wszystkim dla lekarzy weterynarii sprawujących opiekę nad produkcją trzody chlewnej. Winna być użyteczna również dla wszystkich zajmujących się chowem świń w zrozumieniu fizjo­logii, patologii i zagadnień dotyczących rozrodu świń. W pod­ręczniku zawartych jest wiele przydatnych informacji z obszaru zarządzania i organizacji produkcji. Wyczerpująco i w przystępny sposób przedstawia wszystkie jednostki chorobowe występujące u świń. Ich diagnostykę i terapię oprócz szczegółowych zaleceń wspierają liczne, bardzo dobre ilustracje. Szczególnie cenny jest przewodnik ułatwiający wstępne rozpoznanie choroby....

Choroby bydła

Choroby bydła

Opisano schorzenia cieląt i bydła. Przyczyny chorób, sposobach leczenia i zapobiegania chorobom krów, czyli jak dbać o dobrą zdrowotność cieląt, krów i opasów. ...

50,00 zł
Bydło mięsne

Bydło mięsne

Zbiór cennych i wartościowych oraz praktycznych porad, dotyczących systemów produkcji, utrzymania, żywienia czy przygotowania pastwisk. Przykłady pomieszczeń dla bydła mięsnego i wyposażenia obór wraz z opisem ich funkcji oraz przydatności z punktu widzenia praktyki, wykorzystywane przez hodowców....