Podstawowe pojęcia i przepisy prawne w higienie żywności, kontrola higieniczno-sanitarna zakładów żywnościowyc, metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania jakością ...
Jakość usług gastronomicznych a ochrona konsumentów w Polsce
Analiza regulacji prawnych związanych w szczególności z ochroną interesów ekonomicznych konsumentów usług gastronomicznyc, wymagania wobec usług gastronomicznych w świetle prawa żywnościowego ...
Mięso podstawy nauki i technologii
Podręcznik dla technologów przetwarzania mięsa, biotechnologów żywności i dietetyków oraz osób zajmujących się praktycznym, na skalę przemysłową, przetwórstwem mięsa....
Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia
Podstawowe wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności przeznaczonych do kontaktu z żywnością....
Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego
Podstawowe zagadnia w projektowaniu technologicznym zakładów spożywczych, w taki sposób, aby możliwe było wykonanie podstawowych prac projektowych. ...
Podręcznik zawiera charakterystykę zakładów gastronomicznych istotną z punktu widzenia technologii gastronomicznej oraz procesów technologicznych przeprowadzanych w zakładach różnego typu....
Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych
Wiadomości dotyczące projektowania zakładów gastronomicznych, etapy projektowania zakładów żywienia, projektowanie technologiczne zakładów gastronomicznych, dobór urządzeń...
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii
Podręcznik do towaraznowastwa porusza takie zagadnienia jak zapewnianie jakości i bezpieczeństwa żywności, charakterystyka wybranych grup żywności przetworzonej...
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
Opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego, zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego...
Żywność ekologiczna - skrypt do ćwiczeń
Żywność ekologiczna, jest to żywność produkowana w specjalny sposób z certyfikowanych surowców ekologicznych i z zachowaniem wysokich wymagań jakościowych....