Książka zaznajamia studentów nauk przyrodniczych i medycznych z najważniejszymi zagadnieniami z dziedziny immunologii....
Immunologia Podstawowe zagadnienia i aktualności
Celem podręcznika jest weryfikacja i uzupełnienie wcześniej przyswojonej wiedzy immunologicznej
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów
To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opakowań żywności i innych łatwo zbywalnych produktów, oraz jak wielki i rozwojowy jest to rynek w poszczególnych regionach....
Klucz do oznaczania roślin naczyniowych Polski niżowej
Klucze do rozpoznawania ponad kilkaset podgatunków, odmian i form roślin naczyniowych Polski.
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu
Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu na rynku....
Co to jest efekt cieplarniany? Czy klimat się zmienia? Jak powstają krople deszczu? Jak wieje wiatr? Co to jest równowaga atmosfery? Jak nazywają się chmury? ...
Metody instrumentalne w analizie chemicznej
Podręcznik chemicznej analizy instrumentalnej jasno i przystępnie omawia większość stosowanych obecnie metod analitycznych....
Mikrobiologia techniczna tom 1 Mikroorganizmy i środowiska ich występowania
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych ...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych ...
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii.